Freitag, 21. Juli 2017

Chicago tesnú výhrou na domácom ľade zrovnalo stav bojov o Stanley Cup

Do štvrtého finále nastúpili hokejisti Tampy Bay bez svojej brankárskej jednotky Bena Bishopa, ktorého v minulých štartoch viditeľne sužovali zdravotné ťažkosti.

stavky online Veľká opora mužstva, ktorá v tohtoročnom play-off nenastúpila v bránke od úvodnej minúty vôbec prvýkrát, nefigurovala dokonca ani ako náhradník na striedačke. V bránke hostí nastúpil ešte len 20-ročný mladík Andrej Vasilevskij a chrbát mu kryl 22-ročný Lotyš Kristers Gudlevskis.

Zvyšok zostavy Lightning zostal bez zmeny, tréner Jon Cooper točil v akcii sedem obrancov a trinásť útočníkov. Domáci Chicago sa v bránke opäť spoliehalo na Corey Crawforda a k zmenám siahlo naopak v poli.Finálovú pre miéru si odbil veterán medzi zadák Kimmo Timonen, ktorý nahradil Kyla Cumiskeyho, a do útoku sa po jednozápasový absencii za Bryana Bickella vrátil Kris Versteeg.

Opatrný začiatok bránku neponúkol

Domáce hokejisti v otváracom dejstve vyslali na nového muža v bránke Tampy Bay len dve strely. Hoci rozhodca hneď v piatich prípadoch vylučovali (pomer faulov 3 Chicago, 2 Tampa Bay), žiadna tutovo šanca k videniu nebola.

Aktívnejší hostia boli bližšie otvorenie skóre v 14. minúte po výpade spoza bránky od Ryana Callahana a v 18.minúte pri presilovke Tyler Johnson stroskotal na Crawford po skvelom pase od Nikitu Kučerova.

Druhá tretina priniesla dve tyče aj dva úvodné góly

Nervy netrpezlivých fanúšikov Blackhawks v druhej časti najprv sfrustroval dve situácie, po ktorých puk zazvonil o tyč Vasilevského brány. V 26. minúte zaúradovala štvrtá formácia Chicaga, keď strelu obranca Johnny Oduya tečoval do ľavej tyče na bránkovisku operujúci Marcus Krüger. O iba minútu neskôr sa odtrhol do brejku útočník Patrick Sharp a z medzikružia trafil opäť len ľavú tyč.

Obe šanca naštartovali ofenzívu domácich a výsledkom bola otváracia bránka z času 26:40.Radoval sa kapitán Jonathan Toews, ktorý z bezprostrednej blízkosti dorážal do siete poskakujúce puk po predchádzajúcom zakončení aktívneho Sharpa a Mariána Hossu. Následne Blackhawks už po štvrtýkrát v zápase išli do štyroch po faule Brent Seabrook. Tampa síce ponúknutú výhodu využiť nedokázala, vyrovnanie na 1: 1 sa stavkovanie online ale nakoniec predsa len dočkala.

V 32. minúte predviedol výstavnej prihrávku spoza bránky Valtteri Filp pula, keď našiel palicu úplne voľného Alexa Killorna. Ten ľahko prekonal Crawforda, ktorý sa pozeral na úplne opačnú stranu. V 34. minúte nebezpečne pálil najlepší strelec medzi obrancami v tohtoročnom play-off Seabrook po spätnom pása Krisa Versteeg. Gólom neskončil ani ďalšie nájazd Sharpa z 37. minúty.Tesne pred druhým odchodom do kabín po vydarenom striedaní zatlačili aj hostia, strelecké pokusy Kučerova ale tiež ku gólu neviedli.


V úvode tretej tretiny Tampa prežila oslabenie po vylúčení kapitána Stevena Stamkosa. V 46. minúte zakončoval Ondřej Palát po skvelom pase od Victora Hedman, puk si ale cestu medzi tri tyče nenašiel. Bližšie úspechu boli následne na druhej strane domáci, keď po delovke Timonen od modrej čiary zazvonila tretíkrát gólová konštrukcia Vasilevského.

n astrelenie tyč ale nakoniec už druhýkrát v zápase predznamenala gólové oslavy domácich. O púhych sedem sekúnd neskôr sa totiž po vyhratom vhadzovaní predral do šance po individuálnej akcii Brandon Saad - 2: 1. Bežala 51.minúta, v ktorej po úniku z pravej strany mohol Tampu vrátiť do hry Kučerov, brankár Crawford ale Chicago podržal.

V samotnom závere riadneho hracieho času z veľkého tlaku dvakrát zahrozil skvele hrajúci obranca Hedman. Tréner Cooper následne odvolal Vasilevského a so šiestimi hráčmi v poli Lightning zahrozili nebezpečnú strelou Stamkosa a nahodením do ohňa od Johnsona. Gólman Crawford bol ale vždy pripravený a výrazne sa podpísal pod úspech Chicaga.

stavky

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen