Samstag, 15. April 2017

Zabudnutý príbeh ... Brian Clough z druhej pravá ruka

Vo veľkej knihe Brian Clough maxím, budete sa snažia nájsť veľa citáty, ktoré sú sebepodceňující.Bolo to, ako viete, skôr sa páčilo samému seba, ale možno jeho najrozumnejšia citát prišiel o jeho vzťahu s Petrom Taylorom, jeho dôveryhodným a brilantným poslancom, s ktorým bude mať najväčšie úspechy. "Nie som vybavený, aby som mohol úspešne riadiť bez Petra Taylora," povedal. "Ja som výkladné sklo a je to tovar v zadnej časti." Stávkové kancelárie Bet365 Ak je to pravda, potom je pravdepodobne aj presné povedať Jimmymu Gordonovi, trénerovi, ktorý sa pripojil k Cloughovi, keď spolu s Taylorom vzali Derby Do prvej divízie v roku 1969 a zostal viac-menej nepretržite, až kým nevystúpil v roku 1982, boli steny stropu a strop, robustné murivo, ktoré držalo celú vec spoločne.Ten človek opísal Clough ako "fair-minded starý profík, koho by som mohol veriť svojim životom a svoju peňaženku, keď vykonáva jeden".

Ak sa pozriete na fotky z Clough počas jeho krátkej a okázalo zlému Vezmite na vedomie, presun do Leedsu, vyzerá sám, izolovaný bez Taylora, ktorý bystro ste ho pripojiť na Elland Road. Ale nebol úplne bez sprievodu; V mnohých obrázkov uvidíte ho lemovaný tvrdý vyzerajúce vojenského typu na sebe tepláky a odhodlaným výrazom.Clough zavolal Gordona "jediný priateľ, som mal" v Leedse, ktorý síce bol z veľkej časti jeho vina, ale prehovoril k väzbe, ktorá vyrástla medzi dvoma mužmi, že Gordon bol tam vôbec.

"It bol z rešpektu, "hovorí John McGovern, ktorý hral pod Clough v Hartlepool, Derb y, Leeds a Nottingham Forest, keď bol požiadaný, prečo Gordon odpovedal na výzvu k ponoriť sa strmhlav do chaosu, ktorý bol Leeds. "Clough nemohol chodiť do Leedsu, bez prinieslo niekoho so sebou…spýtal sa Jimmy, aby sa tam, aby mal niekto mohol veriť. "

Ako hráč Gordon vystupoval skôr ako robustný krídla polovicu v čase, keď väčšina krídel polovičky boli už dosť silný, je profesionálny odpudzovače útočníkov a guľôčkovým víťaz, ktorý robil okolo 400 vystúpení pre Newcastle a Middlesbrough po oboch stranách druhej svetovej vojny.Kým konflikt by olúpiť ho o tom, čo by malo byť jeho vrchol leta, jeho čas v armáde možná informoval jeho neskoršie vystupovanie.

Jeho práca na ihrisku, aby sme parafrázovali jeho budúci šéf, bolo dostať loptu a dať to na niekoho, kto by mohol hrať; že niekto pre väčšinu svojej kariéry bol Boro brilantný vnútri vpred Wilf Mannion. "Ak by ste mali hrať proti Jimmymu ka ždý týždeň by ste nikdy spať v noci," povedal Bill Shankly jeho kolegom Škótom.

Po odchode do dôchodku sa stal trénerom v Middlesbrough, čo je miesto, kde on by sa mohol dostať pár mladých hráčov zriedka videný von spoločnosti toho druhého: brankár Taylor neustále ohýbanie nárazový Clough ucho o všetky veci futbalu.Ale fond a kariéry vážny vzťah nebol tam kované, ako Gordon a Clough viacmenej neustále tvrdil, na Boro, staršieho muža rozzúrilo a frustrovaný sebectvom forward je. "Ako tréner, som ho roztrhať na pristihnutí ofsajd a len premýšľať o bodovania gólov sám," povedal Gordon Tony Francisovi pre jeho biografii Clough (priamočiaro-titulovaná Clough: Biografia). "Ale mal neuveriteľný cit pre uvedenie lopty do zadnej časti siete."

Preto bolo možno tak trochu prekvapenie, keď po Clough a Taylor prevzal v Hartlepool, Gordon bol jedným z prví ľudia, ktoré tzv (alebo, aby sme boli presnejší, Clough sa objavil bez ohlásenia vo svojom dome so svojím najstarším synom Simonom na prenášanie postieľky), ale bol to moment sebauvedomenie od ortuťovým páru, pretože vedeli, že takýto okázalý duo bude potrebovať niekoho, kto trochu rozumnejšie obmedziť ich výstrelky.Gordon bol vtedajší kouč v top-letu Blackburn, a preto nemôže odôvodniť klesá dole do štvrtej divízii, ale oni neboli odradiť a vrátil sa na Gordon po prevzatí Derby do prvej divízie v roku 1969. Facebook Twitter Pinterest Nottingham Forest manažér Brian Clough (l) nosníky pre kamery, ako jeho asistent Peter Taylor (R) prihliada. Foto: PA / PA Archív / PA Fotografie

Clough zamestnali taktiku on by neskôr použiť pri pokuse o prihlásenie hráči: príchode na svojom dome, a nie opustiť, kým Gordon súhlasil sa k nim pripojil, mal na sebe staršieho muža dole cez päť hodín. "Bolo to proti všetkým mojim zásadám sa k nemu pripojili.Ja som ho nemal rád, ani som bol f anúšik Petera Taylora, "povedal Gordon, a pripustil clinching faktor nebol Clough šarm, ale skôr £ 1,000 bezúročný vklad, ktorý Derby pne až za jeho nového domu. Dvojica zobrazená pozoruhodnú vytrvalosť zamestnať niekoho, kto, pre laika, bol tréner fitness, človek udržať veci beží cez, ale McGovern poznal videli viac Gordon, než len to.

"Videli poctivosť pre začiatok, "hovorí. "Videli skúsenosť, múdrosť a oni vedeli, že keby prešiel, že na hráča to bolo všetko bude dobré veci.Vedeli, že nikdy nikoho nekritizuje za ich chrbtom a ak nájdeš niekoho, kto by úprimne pracoval s tebou, kto ti bude mať všetok úspech a dokonca by si vzal nejaký tlak, ak by si nebol úspešný, potom ty Nemôže ísť ďaleko nesprávne.Je to o zamestnávanie ľudí, ktorým dôverujete. "

V skutočnosti, to je zriedkavé nájsť niekoho so zlým slovom povedať o Gordonovi, hoci on mal povesť ako pevný dozorca (Frank Clark ho nazýva" rea l old štýlová horlivá tréner "), šľahanie hráča Clough sa do fyzickej kondícii pred správcovi mohli pracovať na svojich mozgoch. "Všetko bolo na mieste," povedal bývalý útočník Middlesbrough Billy Day, citované v Jonathana Wilsona biografie Clough, nikto hovorí Ďakujeme.


"Mohol by si ho zveriť všetko a čo povedal stál s medzinárodnými hráčmi a každému."

Uprostred Clough a Taylor je nepredvídateľnosť, Gordon sa zdal byť skala v centre všetkého, čo robil. "On vám povedal všetko, čo by vám mal povedať," povedal Brian Phillips, ďalší bývalý poplatok za Middlesbrough. "Keby ste bol trochu pomalý, alebo nie robiť to či ono.Díval sa, keď ste boli školenia a mohol zistiť, či existuje niečo, čo s tebou. Je to jeden chlap nikdy by som kritizovať. Bol to muž. "

Gordon bol tam pozbie rať črepy, keď Clough a Taylorov bluff z rezignácie listu (ktoré v skutočnosti nechceli opustiť) bol volaný Derby v roku 1973, pár má jeden nesúhlas príliš ďaleko sa do značnej miery nepríjemnej predsedu Sam Longson. Gordon najprv presvedčil spurný Derby čata sa ísť do štrajku, poradil vedúci hráča, ktorý by mohol zničiť kariéru niektorých mladých ľudí, potom si vzal na starosť hry hneď po ich odchode, pri ktorej Clough objavil, dávať predsedu-návnady vlna dav, ktorý skandoval na jeho návrat.Gordon nútil tím k "vyhrať za Briana a Petra", ktoré riadne robil porazil Leicester 2-1. Facebook Twitter Pinterest Brian Clough vydáva pokyny vedľa Jimmyho Gordon počas 1-0 víťazstvo Leeds United je cez Birmingham City. Fotografie: Colorsport / REX

Gordon zostal v Baseball Ground pod novým manažérom Dave Mackay, ale bol vystavený jeho pozoruhodná vernosť pri Clough tiež jedným z najviac neuvážené chvíle svojho, alebo kohokoľvek iného, ​​profesijného prevzatím od Don Revie.Taylor nešiel do Leeds, dosť možno na základe toho, že vedel, že Clough robil obrovskú chybu, ale Gordon sa odpovedať na jeho volanie. - presne z rovnakého dôvodu

"ísť tam bol samovražedný ale ja musel to urobiť, "povedal rokov neskôr, a povedal Mackay po rozhodnutí opustiť Derby že Clough,by mohol mať problémy, a ja mu mohol pomôcť. ' Toto nebolo toľko čin predvídavosti ako uznanie neprehliadnuteľne jasné: Clough bol takmer nevyhnutne odsúdená na Elland Road, niečo, čo zdanlivo všetci, ale on aj predseda Leeds Manny Cussins mohli vidieť.Gordon si myslel, že by mohla pomôcť obmedziť Clough svoje výstrelky, ale zároveň to bol ušľachtilý nápad, nebolo nič, čo by niekto mohol urobiť, a obaja muži boli vytlačení sedem týždňov neskôr.

Gordon pokračoval na dole potom vzal prácu v Rolls Royce v Derby po odchode z Leedsu, ale to nebude trvať dlh o, než sa mu dostalo nevyhnutnou výzvu.Clough spočiatku nemohol hovoriť Taylora do spojenia ho v Nottingham Forest v roku 1975, ale Gordon bol ľahšie presvedčiť.

Clough opísal Gordon ako "charakter som potreboval najviac lesa", a v prvých dňoch, bez Taylor jeho úloha bola ešte dôležitejšia, pôsobiaci ako nárazník medzi manažérom a hráčov - bez jedovatú atmosféru, ktorá panovala v Leedse jeho právomoci zmieru boli ľahšie akceptované. "Čoskoro boli vydesení z neho," povedal Gordon Francisa po Clough bežne položený do svojich nových poplatkov bodu šikanovania. "Varoval som im, že by som sa hrá peklo s nimi, ak nedali dvesto percent.Aj pôsobila ako prostredník, snažil sa upokojiť niektoré zo svojich rozbitých nervy. "

Bola to práca pokračoval robiť v priebehu svojho pôsobenia v lese. Keď Clough bol v jednej zo svojich "nálady", že by sa obvykle idú po najväčšom muž v šatni a na City Ground, ktorý bol Lar ry Lloyd, obrie a brutálny centrum pol ktorý vyzeral skôr ako niečo, zmenšená verzia of Andre the Giant ako futbalista, a koho Clough snažil sa robiť príklad pri každej príležitosti. "Hej, lepšie byť na svoje najlepšie správanie dnes ráno. On je na vojnovej ceste, "Gordon by sa povedať Lloyd, dokonale ilustrovať jeho upokojujúci vplyv na prehrávač / manažér vzťahu k, ktorý bol už z horľavých materiálov, ale mohol byť toxický.Facebook Twitter Pinterest Brian Clough a Peter Taylor sa pozerajú z okraja počas semi-finále Európskeho šampionátu v Nottinghame v Kolíne v roku 1979. Fotograf: POPPERFOTO Úsmev Clough je často kladený na jeho psychologické talenty - Čo spôsobilo, že hráči klepajú, a preto, ako od nich získať to najlepšie - ale Gordon tiež zohral veľkú úlohu.McGovern pripomína Gordon hovorí, keď sa mladý stredopoliar bol v Derby, že on bol "veľmi, veľmi šťastný, že bude hrať s hráčmi z tejto kvality, ako Dave Mackay, Willie Carlin, Roy McFarland, Kevin Hector, Alan Hinton - vždy mi pripomínal , ako šťastie, že som bol, a pomáhal udržať svoje nohy na zemi "samozrejme, keď bola založená McGovern, a bol jeden z tých starších hráčov sám, Gordon sa vrátil k téme:" keď sme boli v lese, po Leeds debakli sa skutočne obrátila na mňa a povedal:,. Títo chlapci majú šťastie, že hráte tu 'to bol neuveriteľný kompliment, a ten, ktorý by sa ľahko zabudnúť, "

bol to konštanta, je upokojiť postavu, ktorá bola nevyhnutná s manažérom ako Clough.Hráči sa často nikdy nevie, čo bude prichádzajúce z šéfa, pripravené s kompliment jednej minúty a put-dole ďalšie, zdanlivo náhodne, ale Gordon bol konzistentný: keď ťa chválil, ste vedel, že by ste urobil niečo zarobiť za to.

Predovšetkým tam bol na pomoc hráčom, čo to trvalo, ako je znázornené v príbehu od Peter Shilton, ktorý bol znepokojený cvičí na tvrdýc h tréningových ihrísk v Madride pred 1980 Európskeho pohára finále , takže namiesto toho cvičil na ostrovčeku tímu má vo svojom okolí. Shilton napísal vo svojej autobiografii: "Jimmy a ja uskočil autá a vyliezol na kruhový objazd.Odložil dve tepláky vrcholy ako provizórne bránky a ja sa pustil do práce, na pozadí Tooting rohy z prechádzajúcich automobilov. "

Napriek tomu tvrdí toľko, keď Clough bol hráč, ale len zriedka ako tréneri. McGovern pripomína jediný nesúhlas by sa pravidelne mať bol s dĺžkou školenia: Clough radi po 15 minútach práce, ale Gordon chcieť, aby im beží. "Urobia to v sobotu," znela Clough je mantra. Gordon si pamätá iba jeden prípad, kedy by vážne pohádali, a ako tomu bolo často v prípade Clough, bolo to o peniazoch.Gordon dostal zápas prínosov, proti ich East Midlands Derby súperovi, ale Clough mu polovicu peňazí pôjde do klubu. "Po zápase mi pokladnica manažér dal £ 4,000 a povedal: £ 3,000 išiel smerom klubu," povedal Gordon Francisa. "Bolo to lepšie ako nič, ale myslel som, že to bolo neodpustiteľné Briana s ohľadom na službu by som dal dovnútra." Ich vzťah ďalej zhoršila po pripomienkach Gordona Francisa knihy, hoci nič zvlášť neobvyklé bolo povedané, ale Clough je kruté pruh bol notoricky známy : on infamously povedal Taylor, potom, čo jeho bývalá asistentka odišiel prevziať Derby a podpísal za chrbtom Johna Robertsona, že "v prípade jeho auto pokazilo a videl som ho Stopovať výťah, nebol by som ho vyzdvihnúť, i ' d ho prejsť "

Rovnako ako u Taylora, rozpad ich vzťahu bola hrozná škoda, pretože dvojica sa zdal byť blízky. Gordon by strážiť pre Clough detí (vrátane mladých Nigela), zatiaľ čo v Derby, a keď Forest dosiahol 1980 League finálový zápas proti Wolves, Gordon viedol tím von.Bol dokonca požiadaný o intervenciu, keď boli obavy zvýšené o Clough je pitie v neskorej 1980, ale mysl el si, tam bolo málo použitie. "Šéf neposlúchol ma," povedal. "To je tá ťažkosť. Nebude brať niečiu pomoc. Myslia si, že je nezničiteľný. Viem, že sa mu páči drink na pomoc s tlakom v práci, ale nikdy sa stretávali s jeho prácou, ktorú poznám a nikdy som ho nevidel opitý. "

Gordon odišiel v rovnakom čase ako Taylor ľavá, ktorý sa zhodoval s časom zvyčajne charakterizovaný ako relatívna púšti rokov lesa pod Clough v skorých a stredných 80. rokov, aj keď je to často prestrelil.Koniec koncov, v dvoch obdobiach nasledujúcich dvoch mužov odchode Forest skončil piaty a tretí a boli porazení v Pohári UEFA semifinále pracovný tím Anderlecht, ktorí boli neskôr objavil, že podplatil hlavného rozhodcu. Napriek tomu, že Európsky pohár-víťaznej strany, vrátane McGovern, Robertson a kol boli demontované príliš skoro, pretože obe Clough a Taylor sa neskôr priznať, ale je možno ešte dôležitejšie pre Clough jeho dva ja pobočníci boli preč - Taylor muž, ktorý by mohol odhaliť hráča, Gordon udržať všetko pohyblivé.V prípade mužov, ako sú Ron Fenton, Archie Gemmill a Alan Hill, Clough mal solídny sadu poslancov pre jeho zostávajúce celé roky, ale nemohli zápas perfektnú kombináciu, ktorú mal predtým.

Gordon zomrel potom, čo trpiaci Alzheimerovou chorobou po dobu dvoch rokov, v roku 1996, a bol popísaný nekrológu v The Independent ako "muž nespochybniteľným stupňom bezúhonnosti". Je ťažké nájsť niekoho, kto by sa povedať inak.

"Jimmy Gordon príde do tréningu na januárového rana," hovorí McGovern. "Asi tri stupne pod bodom mrazu, a on by mal tepláky top, šortky, žiadne tepláky, a že práve [zhlboka nadýchnuť] a povedal:, To je dobré byť nažive den.'A potom že sa pokúsi spustiť loptičky z vás.To bol Jimmy. Urobil oceníte prácu, ktorú robili. "

Bet365-Získaj bo nus práve teraz

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen