Sonntag, 23. Juli 2017

Veselý zabral, Česi vyhrali v Indii a zachránili sa v Davis Cupe

V návale radosti upustil Veselý raketu a s úľavou prijímal blahoželanie od svojich parťákov.


Česi aj bez svojho esá Tomáša Berdycha uhájili pozíciu vo Svetovej skupine, kde sa drží od baráže s Holandskom v septembri 2006.

 Krištáľová Lupa 2015

Dvaadvacetiletému ľavákovi v partii s indickou jednotkou napočítali 10 es a celkovo 45 víťazných lôpt, 32 nevynútených chýb. Ani raz nestratil podanie.Premenil svoj tretí mečbal, keď zo stredu dvorca vypálil balón bekhendom k bočnej lajne.

"Podmienky boli znovu ťažké, možno bolo ešte väčšie horúco ako predvčerom," povedal krátko po svojom triumfe. "Indovia si vybrali správne miesto, po každom zápase sme tu boli naozaj veľa unavení. Ale sme radi, že sme to tu zvládli. "

Po piatkovom utrpenie v dusnom paráka a porážke sa Somdev Devvarman dychtil Veselý po šancu na opravu a od kapitána Jaroslava Navrátila ju dostal. V nedeľu vyzeral aspoň trochu svižnejšie.

Pomohol mu tiež jeho protivník, ktorý mu venoval štvrtý game salvou chýb a pustil ho do trháku 3: 1.Veselý sa tentoraz lepšie pohyboval, viac sa mohol oprieť o podaní a náskok až do konca setu bez zásadnejších starostí udržal.

Bhambri sa snažil bitku dvoch bývalých svetových juniorských jedničiek zdramatizovať. V ďalších dvoch hrách pri svojom podaní musel Veselý vymazávať brejkbal. V kritických chvíľach si ale náhle počínal rázne a nebezpečenstvo zahnal.

Ind si servis držal celkom suverénne. Na returne si vytvoril ďalšie tri príležitosti v ôsmej hre. Český dlháň mu ich znovu zrušil - 4: 4. Tiež vo svojom druhom vystúpení v Dillí hľadal svoju obvyklú pohodu. Ale drel. Konečne trafil pár es (v piatok nemal ani jedno).A za stavu 5: 5 udrel.

Znovu nájdenú istotou a odvahou zatlačil na Bhambriho, ktorý naraz viac kazil a pri setbolu len prizeral drvivému súperovu servise svištícímu rýchlosťou 204 kilometrov za hodinu.

veselý (40. na rebríčku ATP) sa s Bhambrim (125.) stretol prvýkrát. Obaja v minulosti ovládli juniorku na Australian Open. Obaja jasne stratili svoje úvodné single. V kľúčovom mači o rok mladší Veselý obstál v úlohe favorita.

V tretej sade potvrdil výkonnostný rozdiel, ktorý medzi ním a Bhambrim je.Pláchl mu na 4: 0 a už sa nenechal zastaviť.

"Po piatku som cítil veľké sklamanie, nepredviedol som svoj najlepší tenis," povedal Veselý. "Dnes som súpera viac tlačil a som rád, že som získal tretie bod a urobil ľuďom v našej krajine radosť."

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen