Donnerstag, 20. Juli 2017

Milióny dlhov po i pred splatnosťou. Slavia musela zverejniť hospodárenia

Klub bet365 stavky totiž neuspel so žiadosťou o vydanie predbežného opatrenia na insolvenčnímu riadenie, ktorému čelia na návrh spoločnosti z tichomorského súostrovia Samoa a ktorého príčinou sú vleklé spory medzi majiteľom klubu Alešom Řebíčka a bývalým generálnym riaditeľom Zbyňkom kusy.

mestský súd v Prahe žiadosť zamietol, Slavia preto okrem iného musela zverejniť údaje o svojom majetku aj zoznam záväzkov. Rovnako nesmie po dobu konania nakladať so svojím majetkom, čo ovplyvňuje aj predaj hráčov.

Zo zoznamu vyplýva, že Slavia má 11,5 milióna korún dlhov po splatnosti a ďalších 157,6 milióna pred splatnosťou.Ide predovšetkým o zatiaľ nezaplatené prestupové čiastky a pôžičky od spoločnosti Aries Trading, ktorú vlastní prezident Slavie Řebíček. "Naša spoločnosť nie je predlžená, súhrn našich záväzkov neprevyšuje hodnotu nášho majetku," uvádza Slavia v správe o hospodárení, ktorú predložila súdu.

Po splatnosti má Slavia napríklad faktúru za zimný sústredenie v Turecku, platbu 3,5 milióna korún za prestup Keegana Ritchieho z Kaiser Chiefs alebo bet365 bonus 2,7 milióna ako províziu za podpis zmluvy s Damienom Boudjemaou. Dlhy má aj u hráčov Maria líčka, Fernanda nevešajte či Milana Ivany, čo teraz rieši zbor rozhodcov FAČR. Milión dlhuje aj bývalému trénerovi Alexi Pastoor.Pol milióna požaduje tiež obvodný úrad Prahy 10 za poplatky zo vstupného.

V majetku má Slavia napríklad športové plochy v Xaverov v odhadovanej hodnote 35 miliónov korún. Súčasný káder si cenia na 314,6 milióna korún. V n adchádzajúcej sezóne Slavia predpokladá, že na základe podpísaných zmlúv s partnermi zinkasuje približne bet365 mobil 42 miliónov: z toho je 13 miliónov od spoločnosti Priestor, osem miliónov od stávkovej kancelárie Fortuna alebo 8,5 milióna od STES. V prepočtoch počíta tiež s dvoma miliónmi eur (54 miliónov korún), ktoré by mohla dostať za predaj opôr Milana Škody a Jaromíra utratil.

Slavia sa dostala do insolvenčného konania kvôli tomu, že spoločnosť zo Samoy uplatňuje pohľadávku presahujúca šesť miliónov korún po splatnosti, ktorú odkúpila od Kusého.Ten bol generálnym riaditeľom klubu od mája 2012 do júna 2013. Po Slavii túto sumu požadoval ako sprostredkovateľskú odmenu na základe zmluvy, ktorá podľa neho platila aj po jeho odchode z klubu.

bet 365 Ďalších viac ako 13 mil iónov Kusý nárokuje sám v exekučnom konaní a súd rozhodol, že oprávnene. Na druhej strane majiteľ Slavie Aleš Řebíček uspel s exekúciou šiestich miliónov korún na majetok Kusého.


bet365

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen